SK HU
menu zatvoriť
Background Background Background
Background Background Background

Tevékenységünk

Vállalatunk fő tevékenységi körei:


Új gabonafajták nemesítése

Az ISTROPOL SOLARY Zrt. a következő gabonafélék nemesítésével foglalkozik:

Nemesítőink célja olyan új fajták előállítása, melyek magas termőképességgel, biotikus és abiotikus stresszfaktorokkal szembeni ellenállóságukkal, valamint magas technológiai minőségükkel elégítik ki a termelők és a feldolgozóipar igényeit.


Főbb nemesítési célkitűzések:


Alkalmazott nemesítési kutatások

A fajtaelőállítás hatékonyságának növelése céljából a vállalat alkalmazott nemesítési kutatásokkal is foglakozik, amelyek az alábbi fő területeket foglalják magukba:

Fajtafenntartó nemesítés

A fajtaelőállító nemesítésre szervesen kapcsolódva a vállalat végzi a minősített fajták fajtafenntartó nemesítését is, melynek célja a fajták minősítéskor meglévő tulajdonságainak megőrzése. A fajtafenntartás erdménye a magas genetikai tisztaságú és értékű nemesítői vetőmag, amely a fajták további szaporítására szolgál.

Prebázis és bázis vetőmag előállítása

Az ISTROPOL SOLARY Zrt. nem foglakozik C1 és C2 fokú vetőmag előállításával és forgalmazásával. Ezt a tevékenységet licencszerződéses vetőmag-forgalmazó partnerei végzik, akiknek a vállalat a minősített fajtákból magas genetikai tisztaságú prebázis és bázisk vetőmagot állít elő.